Stockholm 20091008

Hammarby Fotboll vill å det kraftigaste rikta kritik till hur Svenska fotbollsförbundets disciplinnämnd sköter sitt uppdrag.

Hammarby Fotboll ifrågasätter tyvärr nämndens opartiskhet, objektivitet och oberoende. Vi har granskat de beslut som nämnden tagit och finner utan tvekan att ett lag i Sverige förfördelas negativt i nämndens bestraffningsgärenden- Hammarby IF.

Då vi tidigare endast haft dessa aningar, är det numer uppenbart för alla och envar att disciplinnämnden inte granskar och dömer alla ärenden och föreningar med samma glasögon. Detta är givetvis inte godtagbart i en rättsstat.

Det vi finner mycket oroväckande och även lite obehagligt är att inte SVFF.s ledning reagerat på detta och vidtagit
nödvändiga åtgärder för att komma tillrätta med de uppenbara missförhållanden som råder inom disciplinnämnden.

Detta väcker misstankar om att transparensen och organisationen inom SVFF inte fungerar som den skall och att detta i sin tur har lett till en organisation som ej kan leverera önskade resultat.

I många år har hela fotbolls Sverige, godtroget, haft överseende med det uppenbara faktum att personer på flera ledande positioner inom SVFF, har lika ledande positioner inom allsvenska klubbar, exempelvis Sune Hellströmer(AIK), Lennart Johansson(AIK) och Bo Lundquist(DIF). Detta förhållande kallas inom näringslivet, domstolsväsendet och politiken för JÄV, en företeelse som man ser väldigt noggrannt och allvarligt på. Frågan vi nu inom Hammarby ställer oss när vi ser att objektiviteten och rättvisan inte råder. Hur ser SVFF på detta?


Hammarby Fotboll vill vidare meddela att om domarna Martin Hansson och Markus Strömbergsson i framtiden återigen utses att döma tävlingsmatcher där Hammarby är involverade ämnar Hammarby ej deltaga i dessa och kommer följdaktligen lämna W.O till motståndarlaget. Av sportsliga och rättvise skäl finner vi inte längre någon mening att delta i fotbollsmatcher när dessa domare är involverade då det är helt uppenbart att de inte är objektiva och opartiska utan uppenbart dömer till Hammarbys nackdel, samt det oroväckande faktum att Svenska Fotbollsförbundet helt lämnar detta utan granskning, åtgärder och reprimander.


Hammarby Fotboll önskar ta del av den granskingsprocess, som vi trots allt förutsätter, har skett och kommer att ske framgent av dessa bägge domare. Vi har starka skäl att tro att dessa individer i sin yrkesutövning är och har varit föremål för bestickning och mutor. Det borde inte bara Hammarby Fotboll som vill se en fullständig granskning av detta utan det torde ligga i SVFF.s och hela fotbolls Sveriges intresse att gå till botten med detta.


Bästa hälsningar,

Hans F Bengtsson, tf ordf Hammarby Fotboll

0 kommentarer: